Verslag Praatavond 11 maart 2019

Afmeldingen van: Frits Spiering, Willem Bakker.

Aanwezig 36 leden.

Voorzitter Toon heet de aanwezigen welkom, en brengt een aantal ritten van de Maaseiker Oldtimer Club onder de aandacht. Deze Belgische club heeft ons benaderd met als doel in de toekomst samen een of meerdere activiteiten te organiseren. Een initiatief dat wij van harte toejuichen, er zijn inmiddels wat contacten geweest. Wil je meer weten van de gepresenteerde ritten en/of De Maaseiker Oldtimer Club dan verwijzen we je HIER door naar hun site.

Vorig jaar hebben veel OTV-ers meegereden in de oldtimertoer in Asten voor de stichting Make a Memory    deze rit vindt plaats op 5 mei meer informatie via hun Website.

Op 27 en 28 juli vindt de HMT in Panningen plaats voor liefhebbers van tractoren, stationaire motoren etc. zeer interessant. Let op 28 juli valt samen met een OTV toertocht.

De ritten voor 2019 liggen allen vast en dat geldt ook voor de rituitzetters.

Rondvraag:

Jan van Bruggen. Komt er dit jaar weer een meerdaagse Toertocht. Inmiddels staat vast dat er dit jaar géén meerdagse rit komt. Eric Kuepers is druk bezig met de organisatie maar de uitvoering vindt plaats in 2020.

Toon Bergerhof. Toon ligt het programma voor een meerdaagse reis naar het Sauerland toe. Deze All Inclusive reis vindt op een nader te bepalen tijdstip en bij voldoende animo plaats. Meer info vind je HIER. Meer concrete informatie volgt later.

Eventuele vragen en/of opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Verslag Praatavond 11 februari 2019

Afmeldingen van: Toon Bergerhof, Peter van Gerwen en Ben van Bruggen

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwe begin- en eindtijd zijn goed bevallen. De stemming was weer gezellig en er was als vanouds volop gelegenheid om met elkaar lekker "te buurten". Sommige leden vonden de gekozen datum wat laat in de maand, zonder dat ze dit echter storend vonden. Van onze club hebben 61 leden de Nieuwjaarsreceptie bezocht samen met aanhang waren we met 106 personen, dus een hele mooie opkomst.

NCAD

Ook dit jaar doet de OTV weer een donatie Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie. Hierdoor stelt onze club de leden in de gelegenheid gratis autohistorische documentatie in te zien. Dit kan na afspraak met de NCAD. Meer informatie hierover vind je HIER op hun website.

Rituitzetters voor 2019

We hebben inmiddels voldoende aanbod voor het uitzetten van de ritten in 2019, de verdeling over: wie, waar en wanneer volgt later.

Inbreng van Leden.

Simon Brugmans: In vervolg op een eerdere vondst van drie Bugatti's deelde Simon mede, dat deze vondsten inmiddels geveild zijn. Had de eigenaar ze destijds samen voor € 1500 gekocht op de veiling brachten de drie Franse raspaardjes totaal € 886.000 op.
Verder wees Simon ons op een drietal ritten die worden georganiseerd door de Maaseiker Oldtimer Club. De ritten vallen prima t.o.v. ons schema en zijn volgens Simon zeer zeker de moeite waard. Meer informatie over de ritten en de Oldtimer Club Maaseik vind je HIER op hun site. Verder melde Simon dat Maaseikse club graag met ons in contact wilde komen om de mogelijkheid te bekijken in de toekomst iets samen te ondernemen.
Theo Verstappen: Kwam met een artikel uit Auto en Motor magazine dat aandacht bestede aan de ontwikkeling van een speciale brandstof voor Oldtimers. Op de site van de FEHAC is over de ontwikkelingen op dit gebied een artikeltje te vinden.
Peter Keisers: Vondst van 11 BMW's in 1994 door de Roemeense dictator Ceaucescu gekocht als regeringsvoertuigen. Deze zijn nooit gebruikt omdat kort na levering secretaris-generaal Nicolae besloot dat hij zich toch maar liever rond liet rijden in Mercedes Benz. De BMW's wel altijd onderhouden en zijn dus nagel nieuw.

Vragen van de rondvraag.

- Kan een auto van 50 jaar of ouder zonder andere kosten dan BTW vanuit Duitsland zo naar Nederland worden gebracht?
- Op het Smokkelevent in Budel wordt dit jaar géén gebruik gemaakt van Oldtimers. OTV leden die in het verleden hieraan hebben deel genomen ontvangen dus geen uitnodiging.
- Onze penningmeester verzoekt die leden die hun contributie voor 2019 nog niet hebben voldaan dit alsnog z.s.m. te doen.
- Tinus Jennissen zoekt voor een Mercedes Benz LP uit 1972 Richtingwijzer glaasjes. Onder aan dit verslag een foto van dat type Mercedes. Tinus is te bereiken op het telefoonnummer op de pagina Contact Bestuur.
- Voor Double Cassics op 11 mei in Budel worden nog enkele auto's gezocht. Het mogen géén cabrio's of tweezitters zijn. Contact op nemen met Frits van Cranenbroek telefoon 0495 - 585 168 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Toon Bergerhof organiseert een volledig verzorgde 5 daase busreis naar het Sauerland (All Inclusive). Bij voldoende belangstelling voor deze reis die in september plaats vindt is de prijs € 385 per persoon. Tijdens deze reis worden een aantal excursies georganiseerd, de intree kosten van deze excursies is niet inbegrepen bij deelname hieraan betaald u € 35. Contact met Toon Bergerhof via de Bergerhof Website.

Tot zover het verslag van deze goed bezocht februari Praatavond.

Eventuele vragen opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.