Overige Activiteiten van O.T.V. Leden

Buiten de activiteiten binnen onze eigen club, leveren leden van de O.T.V. ook bijdragen aan andere oldtimerevenementen. Soms gaat het om een evenement enkel en alleen m.b.t. oldtimers en klassiekers. Vaak ook een gebeurtenis waar onze medewerking wordt gevraagd, ter ondersteuning activiteit met humane achtergrond. Hieronder een kort overzicht.

Koffie, Kletsen & Klassiekers. Koffie, Kletsen & Klassiekers is een initiatief van de OTV-ers Stefan van der Kampen en Peter van Hout. Het evenement vind plaats elke vierde maandag van de maand, van april tot en met augustus, aan de Lierweg in Someren-Eind. De happening begint om 17:30 uur en eindigt om 21:30 uur. Ieder met een voertuig van 30 jaar of ouder met twee tot twintig wielen is welkom. Ook mensen zonder oldtimer zijn als geïnteresseerde welkom.Samen met andere liefhebbers, onder het genot van een kopje koffie te kletsen over klassiekers. Dat is kortweg het doel van dit evenement. Er is een terras waar drankjes en hapjes verkrijgbaar zijn. Ook komen er vertegenwoordigers van O.T.V. Brabant/Limburg om mensen die een klassieker willen kopen met raad en daad bij te staan.  

Kansplus. Ieder jaar meestal in november organiseert KansPlus Asten/Someren de Playbackfinale. KansPlus, Belangennetwerk verstandelijk gehandicapten is dé vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap, hun ouders, broers, zussen en andere naasten. Zij organiseren ieder jaar een playback competitie. De finalisten worden als ware artiesten in oldtimers van O.T.V. naar het finaletheater gereden. Meer weten over KansPlus Asten/Someren klik HIER

Double Classics 400Double Classics. Geheel belangeloos verzorgen een groot aantal oldtimerrijders met hun auto's (t/m/ bouwjaar 1969) een leuke toertocht voor de oudere medemens uit zorgcentra: Mariënburght in Budel en St-Jan Berchmanstehuis in Hamont (B).De oldtimertoertocht Double Classics vindt ieder jaar plaats meestal in mei.
Cliënten van zorgcentra Mariënburght in Budel en het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont mogen tijdens deze bijzondere toertocht meerijden met de ruim 40 oldtimers. De toertocht voert door de gehele grensstreek, langs de mooie plekjes en bekende herkenningspunten voor ouderen. Het oldtimeraandeel van deze tocht wordt georganiseerd door de O.T.V. leden Frits en Toon van Cranenbroek en Simon Brugmans.

Venray Oldtimer City. Inmiddels een landelijk bekend evenement dat plaats vindt in het laatst weekend van juli. Deze happening is inmiddels 25 keer georganiseerd. (2019) Het gebeuren bestaat uit de "Knapzakkentoer"op zaterdag en de "Venray Oldtimer Toertocht op zondag. Aan de toertocht wordt door een groot aantal oldtimers deelgenomen. De start en finish is in het gezellige centrum van Venray. Meer informatie op site van V.O.C.