OTV logo kleur 250 round

Opgericht in het najaar van 1974, is OTV Brabant Limburg een informele club van ongeveer 130 oldtimer vrienden uit Brabant en Limburg. Zij zijn de trotse bezitters van auto's van alle merken, met een bouwjaar van vóór 1 januari 1970. OTV (Oldtimer Vrienden Brabant en Limburg) is –zoals de naam al suggereert– een club van heel verspreid wonende oldtimerliefhebbers uit Noord-Brabant, Limburg en deels uit Gelderland.
 
Elke 2e maandag van de maand komen de leden bij elkaar voor een gezellige en informele Praatavond. Deze vindt plaats in Partycentrum “De Plattevonder” in Someren-Eind. O.T.V. organiseert zes keer per jaar een toertocht voor de leden. Deze tochten worden leden uitgezet.
Daarnaast worden ook regelmatig uitstapjes georganiseerd
 

Richtlijnen uitzetten rit

 wegenkaartHoudt bij het uitzetten van een rit steeds rekenening met hierna genoemde punten:

 1. Maak een duidelijke en leesbare routebeschrijving.
  Altijd boven in de routebeschrijving vermelden dat het gaat om een "aanbevolen route", dit i.v.m. verzekeringstechnische aspecten en aansprakelijkheidsrisico’s.
 1. Streef naar een ritlengte van ongeveer of maximaal 60 kilometer.
 1. Bij de start- en finishlocatie moet voldoende parkeerruimte aanwezig zijn (meestal tussen de 30 en 55 voertuigen) en de zaal voor de inschrijving en/of prijsuitreiking dient groot genoeg te zijn voor het totaal aantal te verwachten personen.
 1. De rit wordt verreden over verharde wegen. Probeer autowegen te vermijden in een rit (zeker geen autosnelwegen). Probeer ook, zoveel als mogelijk, verkeersdrempels te vermijden. Denk aan sanitaire voorzieningen bij een eventuele pauzeplaats.
 1. Laat, als de pauze bij een horecagelegenheid is, daar tijdig weten op hoeveel mensen men kan rekenen. Bedenk ook iets voor de kinderen tot en met 12 jaar, voor onderweg of bij de pauzeplaats.
 1. Het bestuur zorgt voor de rit- en de tombolaprijzen.
 1. Over te maken bijkomende kosten tijdens de rit of onderweg (bijv. een museum-bezoek), wordt tijdig vooraf overleg gevoerd met het bestuur, dat toestemming kan verlenen onder duidelijke afspraken wie die kosten draagt. Niet met het bestuur afgesproken of afgestemde kosten komen nooit voor rekening van het bestuur.
 1. Sponsoring door derden is mogelijk maar dient vooraf gemeld en besproken te worden met het bestuur (i.v.m. bijvoorbeeld de prijzenpot van de tombola).
 1. Het bestuur verstrekt één vaste vergoeding voor alle kosten, die voor het uitzetten van een rit worden gemaakt (zoals brandstof / papier / kopieerwerk etc). Deze vergoeding bedraagt € 130,00 per rit.
 1. Inschrijven voor een rit kan tussen 10.30 en 11.45 uur; het vertrek is 11.45 uur. Planning van de terugkomst is uiterlijk 16.30 uur, op welk tijdstip de tombola en de prijsuitreiking plaatsvinden.
 1. Alle gegevens betreffende de rit dienen uiterlijk 3 weken voor de rit bij het secretariaat bekend te zijn i.v.m. het tijdig kunnen versturen van de OTV-Nieuwsbrief.
  (e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .)
 1. Derden (niet-leden) mogen deelnemen aan de OTV-ritten als  de auto van vóór 1970 is; zij betalen een iets hogere rit-inschrijving, vallen als niet OTV-lid buiten de prijzen en nemen niet deel aan de tombola.

Het bestuur wenst alle rit-uitzetters veel succes en plezier met hun organisatie.

(hernieuwd vastgesteld op 10-10-2016)